
تبلیغات

موضوعات
- جشن عید غدیر
- روز جهانی سالمند
- مانور زلزله(کودک،ایمنی،سلامت)
- مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت رقیه علیها السلام
- روز جهانی کودک
- عکس شب یلدا
- همایش بزرگ جنگلانه
- آشنایی با حیوانات و پرندگان
- کاربا میکروسکوپ
- افتتاح وبسایت
- جشن روز هوای پاک
- عکسهای روز جهانی تالابها – عیادت از پریشان
- چهارشنبه سوری
- استقبال از مهمانان نوروزی
- جشن سبزه ها
- جشن به مناسبت تولد حضرت علی (ع) و روز پدر دانشگاه آزاد اسلامی کازرون
- همایش زمین پاک - جاده دوان
- بازگشایی سال تحصیلی
- مراسم عزاداری امام حسین (ع)
- طرح دست های مهربان
- جشن 22 بهمن
- بازدید از آتش نشانی
- اردو - پارک طالقانی
- بازدید از کتابخانه
- اردو - پارک باغ نظر
- عیادت از پریشان
- جشن سبزه ها
- روز درختکاری
- اردوی خانوادگی
- شاهنامه خوانی
- همایش روز زمین پاک
- بازدید از گلخانه

لینک دوستان
- دریافت رایگان این قالب
- تک دیزاین
- سایت دوستیها
- کازرون نما - سایت جامع شهرستان کازرون
- سایت نازک – نشریه اینترنتی زندگی کودک
- مقالات روان شناسی(روانشناسی کودکان)
- دوستی ها(پزشکی و سلامت)
- کانون پرورش فکری کودکان(استان فارس)
- ترانه های کودکان
- کتاب کودک
- نشریه کودک(جامعه مجازی کودک و والدین)
- تالار روانشناسی و مشاوره آنلاین
- مترجم آنلاین متون و کلمات
- دانشگاه پیام نور مرکز کازرون
- سیستم جامع دانشگاهی گلستان
- سامانه نام نویسی الکترونیکی دانش آموزان
- دانلود سریال جدید
- آخرین مطالب ارسال شده
- ارسال لینک
کودک آزاری

|
به چه رفتارهایی کودک آزاری (Child Abuse) می گوییم؟ کودکان به علّت ویژگی هایی که از نظر سنی دارند بسیار آسیب پذیر هستند و نیاز به حمایت و مراقبت ما دارند. امّا گاهی بزرگسالان به دلایل مختلف به جای حمایت مواظبت از کودکان آنان را مورد آزار قرار می دهند.کودک آزاری (Child Abuse) شامل رفتارهایی است که توسط افراد دیگر خصوصاً بزرگسالان نسبت به کودکان انجام می گیرد و به نوعی به سلامت جسمی و روانی کودکان آسیب می رساند. رفتارهایی که بصورت تصادفی انجام می شوند کودک آزاری (Child Abuse) به حساب نمی آیند مانند اینکه کودکی به علّت تصادف با اتومبیل دچار نقص جسمی شود. کودک آزاری (Child Abuse) چگونه صورت می گیرد؟ کودکان بصورت های مختلف مورد آزار قرار می گیرند:
|
چرا کودکان مورد آزار قرار می گیرند؟
- ناآگاهی والدین: گاهی والدین یا افراد دیگر که به کودکان آزار می رسانند، نمی دانند که رفتار آنها کودک آزاری است، مانند کسانی که کودکان را تنبیه بدنی می کنند، مورد تحقیر و توهین قرار می دهند، به نیازهای اساسی آنها توجهی ندارند و این رفتارها را عادی و معمولی می دانند.
- مشکلات اقتصادی: فقر سبب می شود که کودکان از دسترسی به نیازهای اساسی خود مانند آموزش، بهداشت، تغذیه و … محروم شوند و یا والدین به علّت فشارهای مالی با رفتارهایی مانند پرخاشگری، خشونت، بی توجهی و .. کودکان را مورد آزار قرار دهند.
- اعتیاد: اعتیاد به علّت خصوصیاتی که در افراد ایجاد می کند مانند پرخاشگری، بی مسئولیتی، کاهش عواطف و … سبب می شود که کودکان مورد آزار به ویژه از نوع سوء استفاده قرار گیرند.
- بیماریهای روانی: در صورتیکه والدین به بیماریهای روانی مبتلا باشند، با رفتارهایی مانند تندخویی، خشونت، ناسازگاری، بی توجهی و … که ناشی از بیماری روانی آنهاست، سبب آزار کودکان می شوند.
- مشکلات خانوادگی: مشاجرات شدید و طولانی والدین، جمعیّت زیاد خانواده، شیوه های تربیتی نامناسب، در برخی موارد وجود ناپدری و نامادری و … سبب می شود که کودکان مورد آزار قرار گیرند تا حدی که مشکلات خانوادگی یکی از دلایل کودک آزاری به شمار می رود.
- مشکلا ت کودکان: کودکانی که مشکلات نسبتاً پایدار و شدید دارند بیشتر از سایر کودکان مورد آزار قرار می گیرند مانند کودکانی که دچار بیماریهای جسمی مزمن و طولانی مدت یا مشکلات رفتاری از قبیل پرخاشگری، بیقراری، بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری و … هستند به علّت مشکلاتیکه برای بزرگسالان ایجاد می کنند و نیز به سبب ناآگاهی والدین از این مسکلات اغلب مورد آزار جسمی و روانی قرار می گیرند.
- مشکلات مدرسه: مشکلاتی که در مدرسه برای دانش آموزان ایجاد می شود مانند انتظار بیش از حدف ندیدن تفاوت ها، ایجاد اضطراب، ترس و رقابت های شدید، تبعیض، تنبیه بدنیف تحقیر و توهین و … سبب آزارهای جسمی و روانی کودکان می شوند.
چگونه می توانیم کودک آز را کاهش دهیم؟
- کودکان را بیشتر و بهتر بشناسیم: شناخت کوکان و نیازهای آنان سبب می شود که رفتار بهتری با آنها داشته باشیم. برای این کار می توانیم از روش های مختلف مانند خواندن کتاب های مناسب، شرکت در کلاس های آموزشی، مشورت کردن با افراد آگاه و … استفاده کینم.
- علّت کودک آزاری را بشناسیم: کودک آزاری مانند هر رفتار دیگری علّتی دارد. سعی کنیم علّت آنرا پیدا کنیم و با برطرف کردن آنف کودک آزاری را کاهش دهیم. ممکن است برخی از مشکلات را نتوانیم از بین ببریم، در آن صورت پذیرفتن آن بهتر از آزار دادن کودکان است.
- از دیگران کمک بگیریم: کمک گرفتن و مشورت کردن نشانه هوشیاری و آگاهی است، نه ناتوانی. برای کاهش مشکلات خود می توانیم از مراکز مشاوره حضوری، تلفنی، سازمان های غیر دولتی، افراد آگاه و … کمک بگیریم.
- آرامش خود را حفظ کنیم: زندگی همیشه با مشکلات همراه است، سعی کنیم خشم خود را کنترل کنیم و برای مشکلات چاره جویی نماییم. بسیاری از کودک آزاری ها در شرایطی انجام می گیرد که والدین قادر به کنترل خشم خود نیستند. کنترل خشم آموختنی است و می توانیم با تمرین بر خشم خود غلبه کنیم.
کودک آزاری چه زیان هایی برای کودکان دارد؟
کودکی دوران رشد و شکل گیری شخصیّت است. انواع کودک آزاری در این سال های حسّاس و مهم، به رشد و سلامت آنان آسیب های جدی می رساند. کودکان آزار دیده در همه جنبه های رشد مانند رشد جسمی، ذهنیف روانی و اجتماعی با مشکلات و نارسایی های فراوانی روبرو خواهند شد. بررسی های انجام شده نشان می دهد بسیاری از کودکانی که در دوران کودکی قربانی آزار و بدرفتاری بوده اند، در بزرگسالی خود به آزار کودکان پرداخته اند و این بزرگترین زیان کودک آزاری است که سبب تداوم آن می شود.
چگونه می توانیم از کودک آزاری پیشگیری کنیم؟
پیشگیری همیشه بهتر، آسانتر و سریع تر از درمان است. برای پیشگیری از کودک آزاری می توانیم از راهکارهای زیر استفاده کنیم:
- دقّت در ازدواج و تشکیل خانواده، خوداری از ازدواج های تحمیلی، ناشناخته، شتابزده و ازدواج در سنین پایین.
- توجّه به تنظیم خانواده و تعداد مناسب فرزندان.
- افزایش آگاهی خود در زمینه پرورش فرزندان و شیوه های مناسب رفتار با آنان.
- پذیرش مسئولیت ها و انجام وظایف خود به عنوان پدر، مادر، معلّم، سرپرست و … نسبت به کودکان.
- آشنایی با حقوق و نیازهای اساسی کودکان.
- توجّه به سلامت جسمی و روانی خود و کاهش فشارهای عصبی و مشکلات رفتاری خود که سبب کودک آزاری می شود.
-
تقویت روحیه کمک گرفتن هنگام برخورد با مشکلات و آشنایی با مراکز حمایتی، مشاوره، امداد در مورد کودکان و خانواده.
مطالب مرتبط










ورود کاربران

عضويت سريع

آمار






















درباره ما
